SANATATE & INGRIJIRE

Ce trebuie sa stii despre prima baie a bebelusului?

Ati obtinut toate cele necesare pentru bebelus (daca nu ati facut asta, o puteti face aici), ati amenajat camera si ti-ai adus nou-nascutul acasa din spital. Dar cand vine timpul pentru prima baie a bebelusului, exista brusc atat de multe intrebari. Cand pot sa fac baie nou-nascutului meu? Cat de des ar trebui sa-l imbaiez? Care este temperatura corecta a apei?

Nu va faceti griji. Eu sunt Adela, gazda voastra si astazi am adunat cateva sfaturi pentru a va pregati pentru prima baita a bebelusului.

Chiar daca ai participat la cursuri de ingrijire a nou-nascutilor inainte de nastere, ingrijirea si curatarea acelei pielii delicate a bebelusului este diferita atunci cand se intampla chiar in propria ta baie!

1. Vernix caseosa sau de ce baita bebelusului nu trebuie facuta prea devreme.

Ce este vernix caseosa? Nu, nu este vorba despre un vreun parfum frantuzesc necunoscut. Vernix caseosa este stratul in care sunt acoperiti nou-nascutii, avand nu unul, ci chiar zeci de beneficii pentru cel mic, care-i ofera un start pe aceasta lume cu putin ajutor.

Vernix – chestiile acelea cremoase, albe cenusii – pot parea brute, dar de fapt este bine pentru pielea copilului tau! Vernix ofera o oarecare protectie pentru primele ore dupa nastere. Asadar, nu va grabiti sa o curatati: intarziati prima baie pentru cateva ore.

2. Imbaierile prea dese.

Da, crearea unei rutine este importanta, dar cand vine vorba de imbaiat copilul, baita cotidiana nu este cu adevarat necesara: o data sau de doua ori pe saptamana este bine. Dar, cand are loc o „explozie” in scutec, este necesara in mod evident o baie! J

3. Uita de cele 30 de tipuri de lotiuni.

Cat mai simplu: folositi doar un produs de curatare hidratant, fara parfumuri si fara coloranti.

4. Cat de rece sau cat de calda sa fie apa?

Asigurati-va ca temperatura apei din cadita. este cea mai potrivita: aproximativ 37 de grade Celsius. Puteti utiliza un termometru de precizie ridicata ce poate fi folosit atat pentru masurarea temperaturii apei pentru baita cat si temperatura ambientala din incapere. Termometrul Nuvita Delfin 1006 este recomandat de catre zeci de mamici.

5. Teama ta de cordonul ombilical. Ce facem cu buricul?

Mai mult ca sigur asteptati si tot asteptati ca acea bucata de cordon sa se usuce, sa cada si sa o tratati cu usurinta. Pana la acel moment, cel mai bun lucru de facut este sa ignori acea partea (la urma urmei, chiar nu are nevoie de curatare!) si sa cureti pielea de dedesubt.

Da, sunt multe de vorbit cand vine vorba de prima baie. Insa in curand bebelusul va creste va fi asezat in cadita si va veti juca stropind cu apa si spuma in toata baia .

Distractia va fi pe cinste!

Pana data viitoare va imbratisez si tinem aproape,
Adela.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *