Cum să învăţ copilul să folosească oliţa
IDEI & RECOMANDARI

Oliţa prietena mea – Cum să învăţ copilul să folosească oliţa?

Salutare mămici, tătici şi pitici!

Sunt Adela gazda voastră şi astăzi vă invit să abordăm un subiect despre care mai mulţi părinţi mi-au cerut să scriu. Este vorba despre o etapă importantă din viaţa unui părinte, dar mai ales a copilului. Titlul spune totul, aşa că hai să trecem la treabă!

Trecerea de la scutec la oliţă reprezintă un motiv de bucurie pentru părinţi fiindcă nu mai sunt nevoiţi să schimbe scutecele copilului de zeci de ori pe zi, însă această schimbare nu este privită cu foarte mult entuziasm de către copil. Pentru rezultate rapide şi sigure, ai nevoie să îţi dezvolţi un plan bine pus la punct şi sunt aici să te sprijin pentru acest pas important.

În primul rând nu privi schimbarea ca fiind una stresantă sau dificilă. Este un lucru perfect normal prin care toţi părinţii şi piticii lor vor să trece. Ia în calcul că nu există o vârstă anume când copilul trebuie să înceapă să folosească oliţa, fiindcă asta depinde foarte mult de pregătirea copilului şi de gradul său de dezvoltare. Nu trebuie să îţi faci griji, există semne şi metode prin care cel mic îţi va transmite faptul că este pregătit să treacă de la etapa scutece la etapa oliţa cum ar fi:
Când începe să te urmeze prin baie şi să se joace în încăpere;
Când încearcă să imite coportamentul adultului în ceea ce priveşte vasul de toaletă;
Când începe să refuze pampers-ul în detrimentul chiloţeilor;
Când începe să îţi transmită că are nevoie la baie;
Când se descurcă să îşi dea singur jos pantalonii;
Când face singur diferenţa între nevoile pe care le are.

Totuşi, acum că am identificat o parte din semnalele lui, cum începi? Iată câteva sfaturi practice:

Antrenament în mai multe etape. În primul rând asigură-te că ai ales cea mai bună oliţă. Ea trebuie să fie comodă, designul ei să fie cât mai atrăgător, astfel încât să fie pe placul copilului. Găseşte o oliţă colorată, în diverse forme sau chiar una muzicală. Iată recomandările mele:

Olita muzicala Potty Pop – Mersul la oliţă este extrem de distractiv acum! Designul în formă de maşinuţa al oliţei o va face să pară o jucărie amuzantă cu volanul care nu oferă copilului un plus de distracţie, ci îl ajută şiş a îşi menţină dreapta poziţia corpului în timp ce foloseşte oliţă.

Oliţa educaţionala multifunctionala– Nu numai că este confortabilă şi sigură pentru copil, dar imita uimitor de bine un vas de toaletă. Elementele din care este compusă îl vor ajuta pe cel mic ca pe viitor să treacă mult mai rapid de la oliţă la vasul de toaletă. Butonul de tras apa va fi atracţia bebeluşului, fiindcă oliţa va produce un zgomot şi se va şi mişcă în acelaşi timp.

Joacă-te cu micuţul tău. Aşează-l la început pe oliţa preţ de câteva minute, chiar şi îmbrăcat, cel puţin o dată pe zi. Este important ca el să se acomodeze cu noul stil, iar mai apoi încearcă să faci asta din ce în ce mai des.

Dezbrăcarea. Atunci când observe că piticul se duce singur către oliţa, este timpul să îi dai pantalonaşii jos pentru a folosi liniştit oliţă.

Tehnica Fellom. Poate părea o tehnică destul de dură, dar este o modalitate bună prin care cel mic poate face trecerea de la pampers la oliţă. Prin această tehnică încearcă să îl ţii pe cel mic în prima zi dezbrăcat de la brâu în jos, iar dacă ieşiţi în oraş renunţa la scutec. Ai grijă la semnalele pe care le dă în momentul în care anunţa că are nevoie la oliţă.
A doua zi poţi folosi aceeaşi tehnică, iar din a treia zi, rezultatele ar trebui să apară. El va cere singur să folosească oliţa, iar mai mult de atât, să se ducă singur să o folosească.

Dragi părinţi, sper că acest articol să vă fie de folos în această etapă importantă din viaţa voastră şi a micuţilor voştri. Înarmaţi-vă cu răbdare şi nu vă speriaţi în cazul în care nu vedeţi rezultatele dorite din primele zile. Ajutaţi-l pe piticul vostru să facă această trecere într-un mod cât mai plăcut pentru el şi mai amuzant, aplicând aceste sfaturi.

Pe data viitoare,
Adela

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *