IDEI & RECOMANDARI

Istoria carucioarelor

Te-ai intrebat vreodata cum au aparut carucioarele pentru copii? Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi aratat viata ta si a bebelusului tau fara acesta? Ne propunem ca in acest articol sa aruncam o privire in spate si sa iti prezentam pe scurt istoria carucioarelor pentru copii.

Totul s-a intamplat in anul 1733,  cand  William Kent, un arhitect englez, a inventat primul vehicul pentru transportulul copiilor.  Caruciorul a fost confectionat special pentru Ducele Devonshire, care i-a cerut arhitectului sa gaseasca o modalitate prin care isi poata transporta copiii. Acesta a creat un soi de carucior, avand forma unei scoici, care putea fi tras de catre un animal (capra, ponei,catel). Practic, era  un cos din rachita, stabilizat pe un cadru de lemn, cu 4 roti si prevazut cu un ham.

In 1848, un inventator American pe nume Charles Burton  adauga caruciorului un maner, astel ca parintii sa il poata impinge.  Din pacate,  aceasta idee  nu a fost imbratisata in acea vreme de catre americani, acestia preferand varianta in care animalele sa transporte vehiculul. Inventatorul pleaca in Anglia unde deschide o fabrica de carucioare pentru copii, care prelua comenzi pentru toate persoanele importante din intreaga lume, carutul fiind considerat in acea vreme un obiect de lux.

In anul În anul 1889 William Richardson pune in practica ideea de carucior reversibil, asta insemnand ca exista posibilitatea ca pozitia bebelusului sa se poata  modifica, avand posibilitatea sa stea cu fata sau cu spatele la parinte. Rotile se puteau misca independent una fata de cealalta .

Bineinteles ca pe masura trecerii timpului acestei inventii i-au fost aduse imbunatatiri pana a ajuns ce este in ziua de astazi, un articol pentru copii nelipsit din casele cu prichindei.  

Daca tot am discutat astazi despre carucioare, te invitam sa rasfoiesti catalogul nostru online unde vei gasi cele mai performante carucioare pentru copii la preturi super accesibile, doar la BebePrice.ro!

Promitem sa nu fie confectionate din rachita si lemn!:)

Pe data viitoare,
Adela.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *